Nieuws

  Turnsters Martinus schitteren in toestelfinales


  Veel turnsters van gym- en turnvereniging Martinus hebben 6 juni meegedaan aan de toestelfinales van de regio Zuidwest-Nederland in Vlissingen. Om daaraan mee te mogen doen is al een hele prestatie, want alleen de beste turnsters van heel Zuidwest- Nederland hebben zich hiervoor tijdens voorrondes gekwalificeerd. 

  Daniek van Oevelen (categorie pupil 2, D2) begon namens Martinus in de eerste ronde met een hele mooie balkoefening die veel vertrouwen geeft voor volgend seizoen.
   

  Daarna was het de beurt aan de meisjes in de categorie pupil 1 D2. Eva Schrier liet een fraaie oefening op de brug zien en toonde op de balk haar klasse en doorzettingsvermogen door ondanks een pijnlijke blessure die ze bij een val op school had opgelopen haar hele oefening te turnen. Respect!
   
  Zoe van Daalen kreeg een hoge jurybeoordeling op brug die net niet genoeg was voor een medaille, maar wel ontzettend knap gedaan! 
  Frea Ibrahim liet een super oefening zien op balk, het voor veel turnsters (en toeschouwers!) meest zenuwslopende onderdeel. In haar tweede finale op vloer liet ze vervolgens zien dat ook dit echt een sterk onderdeel van haar is. 
  Simone de Kock (junior E, 4e divisie) had zich op maar liefst drie toestellen weten te plaatsen voor de finale! Op brug en balk deed ze het goed, en op sprong excelleerde ze met twee zeer knappe sprongen die voldoende waren voor de 2e plaats en dus een zilveren medaille! 

  In de derde en laatste ronde kwamen er nog 7 turnsters van Martinus op de baan.
   
  In de categorie senior D, 4e divisie had Lisa Corstanje zich geplaatst voor alle vier de toestellen, een bijzondere prestatie! Op vloer en balk liet ze mooie degelijke oefeningen van hoog niveau zien zoals we die al het hele jaar van haar gewend zijn. De twee andere finales moest ze door een blessure helaas aan zich voorbij laten gaan. Robin Hubert (zie foto) turnde op balk een gedurfde oefening met zeer moeilijke elementen, en dus een hoge uitgangswaarde. Uit de fraaie uitvoering bleek hoe hard ze tijdens de trainingen aan deze oefening heeft gewerkt. 
  Nouska Frericks liet een mooie oefening zien op brug die ze afsloot met een fraaie salto halve draai. Daarna liet ze ook op balk een knappe en zeer stabiele oefening zien. 

  Als laatste waren de meisjes in de categorie jeugd 2F, 4e divisie aan de beurt. Jasmijn van Aart voerde haar beide sprongen zeer sterk uit waarmee ze een bronzen medaille verdiende! Georgia Chedd had zich geplaatst op zowel vloer, sprong als balk en liet mooie uitvoeringen zien. Ze mag deze nogmaals laten zien bij de allround districtsfinales op 11 juni in Panningen waarvoor zij zich ook knap heeft weten te plaatsen.
   
  Michelle Bierau turnde een ijzersterke en fraaie vloeroefening, goed voor een vierde plaats in dit veld met de beste turnsters uit de regio. 
  Ella Marquet mocht haar oefening op brug laten zien met vooral een mooi uitgevoerde zolendraai! Na haar landing zagen we zowel bij haar trainster als bij Ella zelf een brede glimlach van trots en opluchting. 

  En daarmee zat een leuke en spannende dag in Vlissingen er weer op. Complimenten aan alle turnsters en trainers voor de mooie oefeningen waarmee jullie de toeschouwers hebben laten genieten!

  Bergse Turnkampioenschappen groot succes

  Voor het eerst in 27 (!) jaar zijn zaterdag 11 oktober 2014 de Bergse Turnkampioenschappen gehouden. Deze onderlinge turnwedstrijd is door een samenwerking van de Bergse turnverenigingen Udi, BTS, Genie en Martinus tot stand gekomen. Een groot aantal turners en turnsters van deze verenigingen kwam in wedstrijden op allerlei niveaus tegen elkaar uit. Van recreatief turnen tot selectiegroepen, alle Bergse turners en turnsters konden in sporthal de Boulevard aan het publiek laten zien wat ze in hun mars hebben. En dat bleek heel wat! Veelvuldig klonken dan ook bewonderende ‘oohs’ en ‘aahs’ van de tribune bij de vele indrukwekkende oefeningen. En dat niet alleen bij de wedstrijden, maar ook bij de demonstraties tussen de wedstrijden door.

  Voor veel jongens en meisjes die op recreatief niveau turnen was het de eerste keer dat ze met een wedstrijd meededen. Daar was overigens weinig van te merken. Vol vertrouwen en vooral plezier turnden zij hun wedstrijden. De selectiejongens en –meisjes hebben uiteraard meer ervaring met wedstrijden. Voor hen waren de Bergse Turnkampioenschappen naast het kampioenschap zelf, ook een mooie gelegenheid om zich met de spanning van een echte wedstrijd voor te bereiden op andere wedstrijden later in het seizoen.

  Er konden bij de Bergse Turnkampioenschappen prijzen worden gewonnen op alle niveaus én op alle toestellen. Hierdoor gingen veel deelnemers met een medaille naar huis. Er waren echter maar vier deelnemers die zich ook een jaar lang Bergs Kampioen mogen noemen. Deze titels zijn gewonnen door Matthias de Pooter bij de recreatiejongens, Jean-Pierre Slimmen bij de selectiejongens, Cindy Jansen bij de recreatiemeisjes en Lieve Spruit bij de selectiemeisjes, alle vier leden van GV Martinus. De Bergse turnverenigingen en trainers kunnen bijzonder trots zijn op wat hun leden hebben gepresteerd. Of de Bergse kampioenschappen volgend jaar weer terug komen moeten we nog even afwachten. Maar dit jaar hebben deelnemers én publiek er in ieder geval bijzonder van genoten!


  De allerlaatste wedstrijd van het turnseizoen was de toestelfinale 4de divisie en D1 meiden. Deze wedstrijd vond plaats op 14 juni in Zierikzee.

  De meiden mochten allemaal al vroeg aan de start. We starten deze wedstrijd met 6 D1 meiden en 3 4de divisie keuze meiden. Dit waren Aimee Marquet, Ella Marquet, Marely Dekkers, Lieve spruit, Jasmijn van Aart, Michelle Bierau, Lisa Corstanje, Nouska fredricks en Simone de Kock.

  Allereerst moet gezegd geworden dat de dames allemaal hun uiterste best hebben gedaan om medailles te halen op de toestellen waar ze hun kunsten mochten laten zien. Het principe van een toestelfinale is dat er op ieder toestel medailles te halen zijn en je als het ware een jaar een toestelkampioen bent. Er doen op ieder toestel ongeveer 10 meiden mee dus het gaat echt om details, en de meiden hebben geprobeerd hier hun uiterste best op te doen.

  Ella heeft een keurige wedstrijd gedraaid maar viel bij alle vier de toestellen net buiten de prijzen. Marely Dekkers turnde een prachtige balkoefening maar moest helaas een keer de balk verlaten waardoor er geen podium plek meer inzat, dit gold hetzelfde voor Jasmijn van Aart. Michelle liet haar kunsten zien op burg en sprong, niet haar favoriete onderdelen maar toch heeft ze mooie oefeningen laten zien. Nouska turnde op zowel brug als balk goede oefeningen, maar deze waren net niet genoeg voor een medaille. Simone had de baal plek van deze dag te pakken door op sprong net 4de te worden, waar ze uiteraard ook trots op kan zijn.

  Aimee heeft haar seizoen briljant afgesloten met een gouden medaille op het onderdeel sprong en een zilveren medaille op het onderdeel brug. Lieve heeft haar kunsten op het onderdeel sprong laten zien en is hiermee beloond met een zilveren medaille. Lisa Corstanje heeft zich laten zien op het onderdeel vloer en sprong en wist hierbij een zilveren en bronzen medaille te halen. Met uiteindelijk 5 medailles en vele mooie oefeningen zijn wij als trainsters weer trots op onze dames. Nu is het wedstrijdseizoen afgesloten en zitten we met ons gedachtes al bij volgend jaar, waar we dames hun weer van de beste kant zullen laten zien, met allemaal moeilijkere en nieuwe oefeningen.  
    

  geschreven door Daniëlle Verhulst ~

  Op 24 mei vonden de toestelfinales voor de  5de divisie en  D2 meiden plaats in Vlissingen. Hier deden bij ons 3 meiden mee die hun van hun beste kant hebben laten zien.

  We begonnen in de middag met Britt Keijsers, die 4 toestelfinales, dus een volledige wedstrijd mocht turnen. Britt komt uit in het niveau jeugd 1 D2. Britt had er heel veel zin in, om deze wedstrijd te beginnen. Nu mochten ze op ieder toestel laten zien wat ze kon. Uiteindelijk had ze met een zilveren medaille op sprong en een gouden medaille op brug haar seizoen keurig afgesloten. Voor haar is het volgend seizoen zich gaan mengen bij de keuze oefenstof  en eindelijk een eigen vloeroefening op muziek. 

  In de 5de divisie junior hadden we Kiki Dusebout en Jessica van Riet. Kiki had deze wedstrijd toestelfinales op het onderdeel sprong, brug en balk. Op het onderdeel sprong had Kiki vandaag niet haar dag waardoor het resultaat niet helemaal terecht stond met wat ze eigenlijk kan. Dat is het nadeel met de wedstrijden, waarbij je er op het juiste moment moet staan. Daarbij kwam dat Kiki op brug een mooie oefening liet zien maar net te kort kwam voor een medaille plaats en op balk het onderdeel een keer vroegtijdig moest verlaten. Ondanks dat Kiki hier medaille loos is gebleven, is dit een uitstekend seizoen voor haar geweest.

  Als laatste mocht Jessica van Riet haar kunsten op balk laten zien. Waar iedereen de balk meestal het verschrikkelijkste onderdeel vindt, is dit voor Jessica juist haar leukste onderdeel. Ze moest helaas wel 1 keer de balk verlaten met de Arabier maar met haar strak geturnde oefening behaalde ze wel de derde plaats. En daar kan Jessica heel trots op zijn. Nu is het hard trainen en op naar volgend jaar wanneer ze uit gaan komen voor de senioren.

  Dames, jullie kunnen trots zijn op jullie resultaten en het seizoen. Nu gaan we trainen voor volgend jaar en er dan weer vol tegen aan.

  geschreven door Daniëlle Verhulst ~

  Turners Martinus mengen zich opnieuw in nationale titelstrijd

  De maand mei stond bij het heren turnen in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen voor de 1e t/m de 4e divisie. Twee turners van GV-Martinus hadden zich geplaatst voor twee verschillende eindrondes. Sander Delis turnde op zaterdag 10 mei een meerkampfinale in de 4e divisie en Milan van Wanrooij deed in de 3e divisie mee aan de toestelfinale ringen.

  Eerder dit jaar behoorde Sander Delis bij de beste 5 turners uit de regio bij de junioren in de 4e divisie. Dankzij deze prestatie stroomde hij door naar de nationale meerkampfinale in het Overijsselse Nijverdal. Ondanks de wedstrijdervaring die Sander de afgelopen jaren heeft opgedaan, werd hij toch enigszins gehinderd door zenuwen. Waarschijnlijk was dit de reden dat de 14 jarige turner enkele foutjes niet kon voorkomen. Op het toestel vloer revancheerde hij zich echter met een schitterende oefening. Deze was niet alleen hoog in de moeilijkheid, maar ook erg netjes uitgevoerd. Het leverde hem een hoge score op. Al met al bereikte Sander de 21e plaats. Een erg mooie prestatie. Met de Olympische gedachte in het achterhoofd (meedoen is belangrijker dan winnen), kon hij tevreden naar huis.

  Milan van Wanrooij turnde dit jaar in de 3e divisie bij de pupillen niveau 8. Vanwege het grote deelnemersveld in deze categorie moest hij 3 voorrondes door zien te komen voordat hij het Nederlands Kampioenschap mocht turnen. Op de halve finale kwam Milan net een paar tienden van een punt tekort om bij de beste 12 turners te horen. Hierdoor kwalificeerde hij zich net niet voor de meerkampfinale. Vorig jaar werd Milan Nederlands kampioen aan de ringen in de categorie instap niveau 11. Een prestatie die hem zelfs een nominatie opleverde bij de Bergse Sportverkiezingen. Dit jaar toonde hij aan dat het geen toevalstreffer was. Op de halve finale plaatste hij zich namelijk opnieuw voor een toestelfinale aan zijn favoriete toestel. Deze vond plaats op 24 mei in Utrecht. Helaas was de concurrentie net iets te sterk waardoor een podiumplaats er dit jaar niet in zat. Milan werd 6e van Nederland en behoort nog steeds bij de beste ringturners uit zijn categorie.
  ~ geschreven door Erik Bouwens ~

  Turner Martinus naar halve finale NK

  Zaterdag 8 maart vonden de kwartfinales van de 3e divisie turnen heren plaats in Breda. Voor Martinus kwam 1 turner uit. Dit was de 10-jarige Milan van Wanrooij uit Bergen op Zoom. Aan hem de taak om zich bij de beste 48 turners te scharen bij de pupillen niveau 9.

  Sinds december vorig jaar geniet Milan een extra trainingsmoment bij Dynamo Roosendaal. De progressie van dit derde trainingsmoment was opmerkelijk snel zichtbaar. De oefenstof in de categorie die Milan beoefent is erg pittig, maar dankzij deze extra training krijgt Milan de moeilijke oefeningen steeds beter onder de knie. Dit was ook te zien op de kwartfinale in Breda. Ten opzichte van de 8e finales in Tilburg scoorde Milan 4 volle punten hoger. Vooral op het toestel vloer had Milan zich knap verbeterd. Hij werd 30e in het deelnemersveld van 77 turners die verspreid waren over twee wedstrijden. Een erg knappe prestatie. De halve finale vindt op 12 april plaats in het Limburgse Hoensbroek. Het zal een ontzettende uitdaging worden voor Milan om bij de beste 14 turners te horen. Deze mogen namelijk naar het Nederlands Kampioenschap allround. Op de halve finale kunnen echter ook toestelfinales bereikt worden als men bij de beste 6 turners per toestel hoort. Het is in ieder geval bekend op welke onderdelen getraind kan gaan worden om nog beter te gaan scoren.
  ~ geschreven door Erik Bouwens ~

  De tweede voorwedstrijd voor de 4de & 5de divisie dames en D niveaus vond plaats op 8 en 9 maart in Vlijmen. De wedstrijd werd georganiseerd door Inion Heusden in samenwerking met de KNGU.

  Aangezien deze wedstrijd werd georganiseerd op de zaterdag en zondag aan het einde van de carnavalsvakantie kon helaas niet iedereen bij deze tweede voorwedstrijd aanwezig zijn.  Maar de meiden die er waren hebben hele mooie resultaten geboekt. We begonnen de wedstrijd zaterdagochtend heel vroeg met Lisa Corstanje, Nouska Frericks, Lieve Spruit, Marely Dekker en Ella Marquet.  

  Ella, de jongste van het stel, heeft een hele mooie wedstrijd laten zien. Waar ze de vorige wedstrijd de fout in ging bij het onderdeel vloer, liet ze nu de jury zien dat ze een hele mooie vloeroefening heeft en werd hiervoor ook gewaardeerd met een mooi punt. Dit zorgde uiteindelijk, met nog 3 mooie punten op de andere toestellen, voor een mooie 4de plaats met 0.350 verschil van de 3de plek. Lieve turnde vandaag een topwedstrijd, waarin ze bij alle onderdelen de jury overtuigde. Ze moest helaas de balk vroegtijdig verlaten met die altijd ‘stomme’ koprol, maar uiteindelijk zorgde het wel voor een mooie en verdiende 3de plek. Marely liet vandaag ook een mooie wedstrijd zien, maar heeft toch altijd een beetje moeite met de vloeroefening. Haar vloeroefening was al een heel stuk verbeterd, maar toch kreeg ze niet het punt dat we hadden gehoopt, wat we beide heel jammer vonden. Uiteindelijk heeft Marely een goede wedstrijd geturnd en een mooie 10de plek behaald. Aan de andere kant van de zaal waren Lisa en Nouska bezig. Zij hadden de vorige wedstrijd beide een goede wedstrijd geturnd en het doel was om dit te behouden of te verbeteren. De wedstrijd begon een beetje stroef, met dingen die niet werden geteld, een val of dingen die niet helemaal lekker liepen, maar uiteindelijk lukte het Lisa toch om een mooie derde plek binnen te slepen. Nouska had een iets mindere dag, maar heeft toch een mooie 9de plek bemachtigd.

  In de tweede wedstrijd zaten Simone de Kock, Lieke Bogaers en Macy Verheijen. Macy deed vandaag voor het eerste op de wedstrijd een overslag over de kast heen. Iets wat ze pas net had aangeleerd en hier werd ze dan ook voor beloond. Met nog 3 andere mooie cijfers behaalde zij een mooie 8ste plek. Simone en Lieke wilde wat inhalen, nadat ze de vorige keer een iets mindere dag hadden. Ze begonnen meteen goed op het onderdeel brug en Simone ging in deze stijgende lijn verder. Ze werd dan ook beloond met een mooie tweede plek. Lieke turnde een goede wedstrijd, alleen liep niet alles even lekker zoals in de training, dit was erg jammer voor haar, maar uiteindelijk behaalde ze toch een mooie 11de plek.

  In de derde wedstrijd zaten Aimee Marquet, Lisan Bultema en Michelle Bierau. Nadat bij Aimee de vorige keer wat dingentjes waren misgegaan wilde ze deze keer de jury heel graag laten zien wat ze allemaal kon. Aimee begon op haar onderdeel  sprong en liet de jury meteen een goed punt uitschrijven. Deze stijgende lijn zette zij door en behaalde hiermee de tweede plek. Michelle begon op balk en door de zenuwen ging dit niet zoals gepland. Maar dit weerhield Michelle er niet van om op de andere onderdelen te knallen, wat ze uiteindelijk ook gedaan heeft en een mooie 8ste plek heeft behaald. Voor Lisan begon de wedstrijd niet zo lekker op de balk, deze moest ze twee keer vroegtijdig verlaten, maar hierna liet Lisan wel een top vloer en balk oefening zien. Helaas voelde ze zich daarna niet zo lekker en heeft ze het onderdeel brug uit voorzorg niet meer gedaan.

  Op de zondag waren onze laatste twee dames in de eerste wedstrijd aan de beurt. Dit waren Kiki Dusebout en Jessica van Riet. Jessica had de vorige keer een mindere dag op twee toestellen die ze vandaag graag wilde verbeteren. Jessica begon op het onderdeel brug, waarmee ze meteen een goed punt kon neerzetten. Deze lijn zette ze door tot ze uiteindelijk op de eeuwige baalplek belandde, de 4de plek. Maar hier was ze dan wel meer dan trots op, want ze draaide een goede wedstrijd. Kiki turnde ook deze keer weer een goede wedstrijd en prolongeerde haar tweede plaats van de eerste voorwedstrijd.

   

  Uiteindelijk heeft iedereen mooie successen behaald, waar wij als trainsters hartstikke trots op zijn. Nu afwachten wie er door mogen naar de regiofinales en toestelfinales. Dit horen we volgende week. Maar meiden, hartstikke goed gedaan. We gaan zo door Martinus !!

  geschreven door Daniëlle Verhulst ~


  Turners GV-Martinus succesvol

  Het wedstrijdseizoen voor turnen heren is inmiddels in volle gang. De regiokampioenschappen zijn achter de rug en het landelijke circuit is van start gegaan. Gym- en turnvereniging Martinus heeft hierbij twee ijzers in het vuur. Milan van Wanrooij komt uit bij de pupillen in de 3e divisie en Sander Delis is een junior turner in de 4e divisie.

  Zaterdag 1 februari mocht Sander Delis zich opmaken voor zijn regiokampioenschappen per toestel in Veldhoven. Ondanks de drukte die komt kijken bij het voorgezet onderwijs, heeft Sander nog altijd de tijd en de motivatie kunnen vinden om te blijven trainen. Deze drukte speelde hem vorig jaar parten waardoor hij de eerste wedstrijd van het landelijke circuit moest overslaan en dus geen kans maakte op doorstroming. Op de enige wedstrijd die hij wel kon turnen  werd hij gekweld door griep. Een logisch gevolg was dan ook een gemis aan wedstrijdritme maar van dit gemis was op de wedstrijd in Veldhoven weinig te merken. Sander turnde erg goed en was duidelijk weer aan genieten zoals hij dat op de wedstrijden in voorgaande jaren ook altijd deed. Dit ondanks dat zijn trainingsmaatje Joost Sinke helaas niet mee kon doen en ze niet met elkaar de sportieve strijd aan konden gaan. Vooral Sanders oefening op het paard voltige was erg mooi. Hij werd op dit toestel dan ook beloond met een zilveren medaille. Naast de prijzen op elk individueel toestel, telde ook de totaalscores. Dankzij zijn goede wedstrijd behaalde hij de 5e plaats allround en hiermee verzekerde hij zich van directe plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap op 10 mei in Nijverdal. Een erg mooie beloning voor deze turner uit Bergen op Zoom.

  In Tilburg startte op zaterdag 8 februari het landelijke circuit voor de 3e 
  divisie en hoger. Tijdens de 1/8e finales voor het Nederlands Kampioenschap was het de taak aan Milan van Wanrooij om zich bij de beste 72 turners van de 135 te scharen. Het deelnemersveld was ongekend hoog en de oefenstof erg moeilijk. Milan turnde toch ook weer erg goed. Het is gebleken dat hij een echte wedstrijdturner is die altijd zeer stabiel presteert wanneer het erop aankomt. Op de toestellen vloer en rekstok liet hij zien de nodige progressie te hebben gemaakt binnen drie weken. Ten opzichte van zijn regiokampioenschap turnde hij in totaal op deze twee toestellen al 4 punten hoger. Hij bereikte de 34e plaats en mag dus de kwartfinale gaan turnen in Breda op 8 maart. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Milan nog veel vooruitgang kan boeken en hoger kan scoren, behoort een doorstroom tot de halve finale zeker tot de mogelijkheden. Zeker nu hij sinds een paar maanden een derde trainingsmoment geniet in Roosendaal wat overduidelijk zijn vruchten afwerpt.
  ~ geschreven door Erik Bouwens ~

  Eerste voorwedstrijd 5e divisie en D2 dames GV-Martinus goed verlopen

  Zaterdag 1 en zondag 2 februari waren de eerste voorwedstrijden voor dames  5de divisie en de D2. De wedstrijd werd georganiseerd door HMS Dinteloord, in samenwerking met de KNGU.
  Vanuit GV-Martinus deden er 5 meisjes mee aan deze voorwedstrijden.  Kiki Dusebout, Jessica van Riet en Macy Verheijen turnden op de zaterdag en Britt Keijsers en Cindy Jansen op zondag.    

  Op zaterdag in de tweede wedstrijd begonnen Kiki en Jessica in de Divisie 5 Junioren op vloer. Voor Kiki is dit een onderdeel waar ze het afgelopen jaar veel op geleerd heeft en dit liet ze dan ook meteen zien met een mooie punt. Op sprong presteerden beide meisjes ook goed en op brug lieten ze beiden met een  goede oefening zien dat ze hier het afgelopen jaar hard op getraind hadden. Als laatste werd het onderdeel balk geturnd. Helaas moest Jessica een keer dit onderdeel vroegtijdig verlaten, maar scoorde ze alsnog het op een na hoogste punt. Deze wedstrijd leverde Kiki als tweede een podiumplaats op en Jessica een mooie 10de plek.

  In de derde wedstrijd was Macy Verheijen aan de beurt. Macy turnt pas een half jaar. Maar omdat ze alles snel oppikt kon ze meteen meedoen aan de wedstrijd. Hoewel haar allereerste turnwedstrijd, was dit niet aan haar te merken. Met een  stabiele wedstrijd heeft ze een mooie 13de plek behaald. Ze weet zelf op welke onderdelen ze nog moet oefenen en gaat deze stijgende lijn zeker doortrekken.

  Op zondag, in de tweede en laatste wedstrijd van dit weekend, kwam Britt Keijsers in actie. Zij komt uit in de D2 Jeugd 1. Dit betekent voor haar het laatste jaar voorgeschreven oefenstof en volgend jaar keuze oefenstof. Britt heeft dit seizoen veel bijgeleerd en hard geoefend op de oefeningen. Dit werd dan ook verdiend beloond met op alle vier de toestellen de hoogste score en in totaliteit een eerste plaats.
  Ook Cindy Jansen moest aan de bak in deze tweede wedstrijd. Zij is dit jaar begonnen in de wedstrijdgroep en dit was ook voor haar de allereerste wedstrijd. Ze was dan ook heel zenuwachtig. Cindy heeft haar zenuwen toch onder controle gehouden en een goede wedstrijd laten zien. Ze moest helaas de balk een keer vroegtijdig verlaten, maar dit maakte niet uit. Met een mooie 13de plaats heeft ze een goede, allereerste wedstrijd geturnd.

  We hebben dit weekend weer mooie oefeningen gezien en goede resultaten behaald. De  dames kunnen heel trots op zichzelf zijn, dat zijn de trainsters ook! De doorstromingen voor deze wedstrijden zijn pas bekend na de tweede voorwedstrijd, waar iedereen nog een keer zijn turnoefeningen mag laten zien.    
  geschreven door Daniëlle Verhulst ~

  Twee maal goud voor turner Milan van Wanrooij

  Op zaterdag 18 januari werden de regiokampioenschappen turnen heren gehouden in sporthal T-Kwadraat in Tilburg. De turners die uitkwamen in de leeftijdscategorieën benjamin tot en met pupil gingen op deze wedstrijd per toestel individueel de strijd met elkaar aan.

  Voor Martinus Bergen op Zoom kwam één turner uit in de 3e divisie niveau 9. Het was voor Milan van Wanrooij de eerste wedstrijd van dit seizoen. Vorig jaar presteerde hij zowel regionaal als landelijk erg goed in niveau 11 en mede daardoor turnt hij dit seizoen 2 niveaus hoger. De voorgeschreven oefenstof kon op zijn minst uitdagend genoemd worden en het deelnemersveld bestond uit 25 turners. Milan liet zien dat hij op het afgelopen NK in juni niet zomaar Nederlands Kampioen aan de ringen was geworden, en behaalde in Tilburg wederom de gouden medaille op dit toestel. Op de brug steeg Milan boven zichzelf uit en met de beste brugoefening die hij ooit geturnd heeft, liet hij de concurrentie kansloos achter zich. Ook op brug werd hij eerste. Daarnaast liet Milan zien op voltige en sprong al goed mee te kunnen met deze moeilijke oefenstof. Hij greep echter net naast de medailles en werd 4e op deze toestellen. Veel progressie kan er nog gemaakt worden op de overige twee toestellen vloer en rekstok.

  Hoewel deze wedstrijd een toestelfinale was, werd er ook een overzicht gemaakt van de allround scores. Met 93,75 eindigde Milan op de 5e plaats terwijl zijn tegenstanders uit de top 10 al een jaar langer op deze oefenstof aan het trainen zijn. De eerste voorwedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap vindt plaats op 8 februari. Het deelnemersveld bestaat dan uit een ongekend hoog aantal van 125 turners in deze categorie, maar Milan heeft aangetoond het ook dit jaar weer ver te zullen schoppen in het nationale circuit.

  ~ geschreven door Erik Bouwens ~

  • Verslag voorwedstrijd dames turnen 18 januari 2014. 

  Beschrijving: D:\Digitale fotos 2013\Danielle\turnen\wedstrijd 2 dames.jpgEerste wedstrijd van het seizoen voor GV Martinus

  Bergen op zoom- Zaterdag 18 Januari werden in Wijk en Aalburg de eerste voorrondes voor de D1 & 4de divisie meisjes gehouden. De wedstrijd werd georganiseerd door W.I.K uit Wijk en Aalburg in samenwerking met de KNGU.

  Vanuit GV Martinus waren er negen  D1 meisjes en vijf 4de divisie meisjes die aan deze wedstrijd deelnamen. De wedstrijd begon voor Simone de Kock en Lieke Bogaers al vroeg in de ochtend. Zij kwamen in de 4de divisie Jeugd uit. Om kwart voor negen begonnen de dames op het onderdeel Vloer. Lieke mocht de spits afbijten en liet een mooie vloeroefening zien. Helaas werd haar loopsprong niet geteld en kwam hierdoor haar punt iets lager dan wij hadden verwacht. Simone vergat tijdens haar oefening dat achter haar flikflak nog een salto moest komen en daardoor kwam ook haar punt lager dan wij hadden verwacht. De meiden lieten hun hoofd niet hangen en gingen goed door op het onderdeel sprong. Hier moesten de dames twee sprongen laten zien, waarvan het gemiddelde cijfer dan meetelde voor de eindscore. Simone haalde hier het 2de hoogste cijfer van de groep met een gemiddeld punt van 11.400. Uiteindelijk hebben Simone en Lieke nog twee mooie oefeningen laten zien op het onderdeel brug en het onderdeel balk. Simone had met 10.750 het 3de hoogste cijfer op het onderdeel balk. Dit leverden uiteindelijk een mooie 7de plaats op voor Simone en een mooie 11 plaats voor Lieke.

  In de tweede wedstrijd kwamen Ella Marquet, Julia Sonke , Lieve Spruit  en Marely Dekkers uit bij de D1 meisjes en Lisa Corstanje, Robin Hubert en Nouska Frericks uit bij de 4de divisie junioren. Voor Ella Marquet was dit haar allereerste grote wedstrijd. Dit was voor haar dan ook extra spannend. Maar ondanks dat heeft Ella een goede wedstrijd geturnd. Alleen op het onderdeel vloer raakte ze tijdens de wedstrijd een beetje de kluts kwijt, waardoor haar punt lager uitkwam dan wij als trainsters weten dat ze kan. Dit is jammer, maar de zenuwen kunnen soms de overhand nemen. Ondanks dat heeft Ella een mooie 10de plaats gehaald. Voor Julia, Lieve en Marely was dit het tweede jaar dat ze meededen aan de wedstrijden. Lieve liet een mooie wedstrijd zien, alleen had ze op het onderdeel balk wat punten liggen, omdat ze eventjes verkeerd uitkwam met haar oefening. Lieve had met een mooie 13.025 zelfs het 2de hoogste punt op het onderdeel sprong. Uiteindelijk heeft Lieve een mooie 5de plaats gehaald. Marely liet vandaag echt een mooie balk oefening zien, waarvoor ze dan ook een 12.600 kreeg en daardoor het tweede hoogste punt op balk had gehaald. Uiteindelijk heeft Marely een 7de plaats gehaald. Julia liet een mooie wedstrijd zien en gaf zelf aan nog extra hard te willen oefenen op de balk, maar ondanks dat is ze toch 10de geworden.

  Beschrijving: D:\Digitale fotos 2013\Danielle\turnen\CIMG1818.JPGAan de andere kant waren de 4de divisie meisjes bezig. Ze begonnen hun wedstrijd op vloer. Lisa startte de wedstrijd meteen goed door het hoogste punt op vloer te halen met een 11.550. Ze stoomde daarna door, door ook op sprong het hoogste punt binnen te slepen met een 11.525. Met hierna nog twee goede oefeningen op brug en balk zorgde dit voor een derde plaats en dus een medaille.  Nouska begon de wedstrijd op vloer ook goed met een 11.300 en hierdoor een 5de plaats op vloer. Op brug haalde Nouska een 10.400 en hierdoor het 3de hoogste punt op dit onderdeel. Samen met nog twee goede oefeningen op sprong en balk lukte het Nouska om uiteindelijk een 6de plek te bemachtigen. Robin begon aan deze wedstrijd met een blessure, waar ze steeds meer last van kreeg. Robin had niet haar dag en wij weten allemaal dat ze dit veel beter kan. Ondanks de pijn heeft Robin een goede wedstrijd geturnd en uiteindelijk een 16de plaats gehaald. We hebben besloten om voorlopig rust te houden zodat haar blessure over kan gaan.

  In de derde en laatste wedstrijd van de dag zaten Aimee Marquet, Jasmijn van Aart, Michelle Bierau, Georgia Chedd en Lisan Bultema. Deze meiden komen uit in de D1 pupil 2. Aimee begon goed op het onderdeel sprong, met een 13,475 behaalde zij het hoogste punt op dit onderdeel. Op brug moest zij helaas met de zolendraai de brug vroegtijdig verlaten en met de balk viel ze met de salto op haar billen, maar ondanks dit haalde Aimee toch een mooie 4de plek wat bij een grote groep van 22 meisjes een medaille opleverde. Jasmijn en Georgia had beide een goede wedstrijd geturnd en dit leverden hun eindelijk een 7de en 8ste plaats op. Michelle had op balk een hele mooie oefening laten zien alleen deed zij een loopoverslag af in plaats van een sluitoverslag, waardoor haar afsprong niet werd geteld en hierdoor een lager punt kreeg dan we hadden gehoopt. Uiteindelijk behaalde zij een mooie 12de plaats. Lisan startte goed op het onderdeel sprong en brug. Op balk moest zij helaas een paar keer de balk vroegtijdig verlaten, waardoor ze op balk punten heeft laten liggen. Hier was Lisan wat van geschrokken, waardoor vloer ook niet ging zoals het normaal gaat. Lisan had vandaag helaas niet haar plek en dit zorgden voor een 22ste plaats. 

  Omdat vandaag een extra dag was en we nog moeten afwachten hoe we op een volgende wedstrijd presteren kunnen we nog niks zeggen over wie er door gaat naar de volgende wedstrijd en wie er door gaat naar de toestelfinales. Al met al wil ik zeggen dat ik harstikke trots ben op de meiden hoe ze hebben gepresteerd. Er zijn mooie resultaten en vele mooie punten gescoord. Nu gaan we op de trainingen weer werken aan de verbeterpunten die ze zelf aangaven of dingen die mis gingen tijdens de wedstrijd. Maar meiden allemaal gefeliciteerd met deze prachtige resultaten.

  ~ geschreven door Daniëlle Verhulst ~


  • 23 Maart regiokampioenschappen voor Lieve, Aimee, Georgia, Michelle, Lisa, Nouska, Karlijn.

  • Extra training Roosendaal 16 maart van 09.30-12.00.

  • Verslag voorwedstrijd wedstrijd 26-27 januari 2013. 
   In het weekend van 26-27 januari waren de laatste meisjes van divisie 4-5 aan de beurt voor de plaatsingswedstrijden. De meiden kunnen vanuit deze wedstrijd doorstromen naar de regiokampioenschappen op 23 maart en naar de toestelfinales. Op de toestelfinales mogen de beste 6 meisjes per toestel strijden voor medaille. Eigenlijk was afgelopen weekend de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Presteer je die wedstrijd niet goed, dan ben je uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Gelukkig is er voor die meisjes ook nog het clubteam toernooi.Op zaterdag was het eerst de beurt aan Kiki Dusebout en Nienke Kwik. Beide meisjes komen uit in de 5de divisie. Kiki heeft   afgelopen periode hard gewerkt op de training. Ze is nog maar enkele maanden lid van GV-Martinus. De trainsters zijn ontzettend trots   op haar prestatie. Nienke draaide een mooie brugoefening. Helaas kwam ze op balk nog wat te kort. Beide meisjes zijn helaas niet door naar de volgende ronde.

  In de middag was het de beurt aan Lisa Corstanje. Zij komt uit in de 4de divisie. Vorig seizoen was de eerste wedstrijd een teleurstelling. Dit wilde ze niet opnieuw laten gebeuren. Nou dat is zeker gelukt! Ze is na een nette wedstrijd geëindigd op de 7de plaats en mag door naar de regiokampioenschappen en heeft zich op 2 toestellen geplaatst.

  De zondag begon zeer geslaagd. De eerste wedstrijd won Roos Molenaar en tijdens  de tweede wedstrijd eindigde Aimee Marquet op een 3de plaats. Samen met deze meiden mogen ook Michelle Bierau en Georgia Chedd zich melden in de volgende ronde op 23 maart. Lisan Bultema heeft zich nog geplaatst voor het toestel brug, Meiming Hagenaars voor het toestel sprong op de toestelfinale dag. Voor Jessica van Riet, Abby Graham, Gieke in de Weij, Jasmijn van Aart houdt het individuele wedstrijdseizoen helaas op. Nu hebben we de komende periode weer de kans om hard te trainen voor de volgende wedstrijden.

   


  • Verslag voorwedstrijd 19 januari 2013
  Afgelopen weekend was de start van het wedstrijdseizoen voor turnvereniging GV-Martinus. Eerst was het de beurt aan Robin Hubert.   Robin turnde een nette wedstrijd. Na drie toestellen had ze een mooie klassering binnen de top 10. Uiteindelijk heeft ze een toestelfinale op het onderdeel vloer verdient. Ze turnde voor het eerst een geweldige schroefsalto tot stand!. 
      
  Zondag was het de beurt aan de jongste deelnemertjes. Welliefst 36 meisjes verschenen aan de start. Uiteindelijk mochten maar 12   meisjes door de naar de volgende ronde. Marely Dekkers en Julia Sonke kwamen helaas nog wat te kort om de volgende ronde te behalen en eindigde in de middenmoot na een keurige wedstrijd. Lieve Spruit heeft wel een plaatsje verdient in de regiofinale!.
      
  Te gelijkertijd was het de beurt aan de jeugdmeisjes. Simone de Kock en Lieke Bogaers draaide allebei een zwakke balkoefening. Dit   bracht hen net buiten het bereik van een plaatsje in de volgende ronde. Nouska Frericks ging daar in tegen als een speer. Het was echt een verrassing voor haar dat ze op de tweede plaats eindigde. Ontzettend goed gedaan! Haar zien we ook weer terug in de regiofinale en op 3 toestel finales. Simone mag tijdens de toestelfinale haar vloeroefening nog een keer laten zien.
      
  De tweede wedstrijd was het de beurt aan Karlijn Buijs. Dit jaar had ze, na jaren alleen te zijn geweest, een trainingsmaatje die mee kon doen in het zelfde niveau. Helaas ging het ook deze keer niet door! Suzanne Verhulst brak haar enkel vlak voor de wedstrijden en kon niet meedoen. We hopen allemaal dat ze snel herstelt  en  mee kan doen aan de clubteamwedstrijden. Karlijn startte haar wedstrijd op brug. Na enige twijfel besloot ze haar basisoefening te turnen. Dit bracht haar op niet zo’n hoog cijfer. Toen ook balk mislukte was de kans op doorstroming verkeken. Maar niets was minder waar! Na twee zwakke toestellen herpakte ze zich met een super vloeroefening en twee geweldige sprongen. Op beide toestellen staat ze nu als eerste geplaatst en mocht ze als verrassing toch nog mee naar de volgende ronde!. 
      
  De meiden gaan allemaal weer hard aan de slag om eind maart nog beter voor de dag te komen.